Ηλεκτρονικές κλειδαριές για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα – BnB

Η βραχεία ενοικίαση καταλυμμάτων ως «bed and breakfast» κατακτά όλο και μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιωτικού κοινού παγκοσμίως! Ιδιοκτήτες ακινήτων επιλέγουν να ανοίξουν τις πόρτες τους και να προσφέρουν φιλοξενία υψηλών απαιτήσεων, ενώ παράλληλα όπως είναι φυσικό, οι κατασκευαστές σπεύδουν να αφουγκραστούν και να καλύψουν τις ανάγκες αυτής της νέας αγοράς, εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων τους.

Πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών κλειδαριών (οικιακές, ξενοδοχειακές, γραφείου κλπ) έχουν πλέον τη δική τους πρόταση σχετικά με την ηλεκτρονική κλειδαριά για τα BnB.

Ποιά είναι τα οφέλη της επένδυσης σε μια ηλεκτρονική κλειδαριά για τον ιδιοκτήτη ενός BnB;

Εύκολη και ασφαλής παράδοση κλειδιού χωρίς φυσική παρουσία του ιδιοκτήτη

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη εμπειρία διαμονής για τον πελάτη, η παραλαβή του κλειδιού πρέπει να είναι μια απλή διαδικασία. Ο ενοικιαστής πρέπει φτάνοντας στην είσοδο του καταλύματος -εφόσον δεν υπάρχει άτομο υποδοχής- να μπορεί να εισέλθει χωρίς να ταλαιπωρηθεί με πολύπλοκα συστήματα παραλαβής.

Οι εφαρμογές της τελευταίας τεχνολογίας στην ηλεκτρονική κλειδαριά BnB, δίνουν την δυνατότητα στον διαχειριστή -από όποιο σημείο κι αν βρίσκεται- να εκδώσει εύκολα από το κινητό του έναν προσωρινό κωδικό μίας χρήσης, τον οποίο μπορεί ο ενοικιαστής να χρησιμοποιήσει απευθείας στην κλειδαριά για να ανοίξει την πόρτα και να εισέλθει στο κατάλυμα. Με την είσοδο του στο διαμέρισμα, βρίσκει την κάρτα που θα χρησιμοποιεί πλέον στην πόρτα για όλη τη διαμονή του.

Μέτα το πέρας της διαμονής, δεν χρειάζεται να παραδόσει την κάρτα κάπου, απλώς την αφήνει μέσα στο διαμέρισμα και αναχωρεί.

Ο ηλεκτρονικός κύλινδρος της TouchKey

Συνδυασμός τεχνολογίας κωδικού-κάρτας

Συνδυάζοντας τις τεχνολογίες κάρτας και κωδικού έχουμε τα οφέλη και των δύο και τα μειονεκτήματα κανενός. Η χρήση κωδικού μιας χρήσης για την πρώτη είσοδο του πελάτη είναι κάτι που απλουστεύει κατά πολύ τη διαδικασία απομακρυσμένης παραλαβής του καταλύματος, ενώ η χρήση κάρτας κατά τη διαμονή κάνει την χρήση ηλεκτρονικής κλειδαριάς ιδιαιτέρως φιλική για τον πελάτη.

Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ένας προσωρινός κωδικός θα επιτρέψει στον ένοικο να μπεί στο διαμέρισμα μέχρι να του δοθεί μια νέα κάρτα. Επιπροσθέτως, η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με καρτοδιακόπτη εξοικονόμησης ενέργειας για επιπλέον οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος. Περισσότεροι κωδικοί ή κάρτες μπορούν εύκολα να εκδοθούν για το προσωπικό καθαρισμού και συντήρησης, με ή χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η ηλεκτρονική κλειδαριά της Hune

Άυξηση ασφάλειας καταλύματος

Η ηλεκτρονική κλειδαριά αποτελεί σημαντική αναβάθμιση όταν γίνεται με σωστό σχεδιασμό και λαμβάνοντας υπόψιν τις προδιαγραφές της εγκατεστημένης πόρτας. Διαφορετικοί τύποι ηλεκτρονικής κλειδαριάς μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα μεγάλο εύρος πορτών (ακόμη και σε πόρτες ασφαλείας) αυτό όμως που πρέπει να επιδιώκουμε είναι η καλή συνεργασία μεταξύ πόρτας και κλειδαριάς.

Βασικό πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών κλειδαριών είναι πως στην αδρανή τους κατάσταση παραμένουν κλειδωμένες, σε αντίθεση με το μηχανικό κλειδί που απαιτείται ενέργεια από τον χρήστη για να κλειδώσει. Έτσι ακόμη και στην περίπτωση που ο ένοικος φύγει και ξεχάσει να κλειδώσει, το κατάλυμα -καθώς και τα υπάρχοντα του πελάτη- παραμένουν ασφαλή. Ειδικά στην περίπτωση κλειδαριάς με αυτόματο κλείδωμα έχουμε τον μέγιστο συνδυασμό ασφάλειας και πρακτικότητας.

Επιπλέον πλεονεκτήματα

Από τον αρχικό της σχεδιασμό, η ηλεκτρονική κλειδαριά έχει στόχο να αντικαταστήσει τις μηχανικές κλειδαριές με το μεταλικό κλειδί, λύνοντας προβλήματα και προσφέροντας λύσεις που δεν ήταν εφικτές με τον παραδοσιακό τρόπο. Η εύκολη και κυρίως ανέξοδη αντικατάσταση των ¨κλειδιών¨ σε περίπτωση απώλειας, η καταγραφή ιστορικού ανοιγμάτων καθώς και η ενοποιημένη πρόσβαση στην κεντρική είσοδο, το διαμέρισμα και παροχές όπως γυμναστήριο, πισίνα κλπ είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα για τα οποία οι ηλεκτρονικές κλειδαριές αποτελούν βασικό εξοπλισμό ξενοδοχειακών μονάδων. Με τον επαναπροσδιορισμένο σχεδιασμό τους για Bnb, είναι πλέον ένα προϊόν που αποτελεί ιδανική επένδυση.