Πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού κυλίνδρου

Ο ηλεκτρονικός κύλινδρος είναι ένα προϊόν που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στην αγορά ηλεκτρονικών κλειδαριών. Όσον αφορά το τεχνολογικό κομμάτι, οι λειτουργίες του ηλεκτρονικού κυλίνδρου είναι ίδιες με αυτές μιας σύγχρονης ηλεκτρονικής κλειδαριάς.

οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας που ενσωματώνουν οι ηλεκτρονικοί κύλινδροι κάνουν την παράδοση και επιστροφή του “κλειδιού” πιό εύκολη από ποτέ!

Ως ενδεικτικές λειτουργίες μιας ηλεκτρονικής κλειδαριάς αναφέρουμε την εύκολη έκδοση “κλειδιού”, την καταγραφή ανοιγμάτων, τους χρήστες master, τον χρονικό περιορισμό πρόσβασης (βάρδιες) κλπ. Ο βασικός ηλεκτρονικός κύλινδρος προσφέρει όλα αυτά ενώ υπάρχουν διαθέσιμα μοντέλα με προηγμένες λειτουργίες για BnB, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και γραφεία όπως: πρόσβαση με κινητό, απομακρυσμένο έκδοση κωδικού, σύνδεση με IoT, ενοποίηση με συστήματα περιμετρικού έλεγχου πρόσβασης κ.α. Ειδικά στις περιπτώσεις βραχείας ενοικίασης, οι δυνατότητες της νέας τεχνολογίας που ενσωματώνουν οι ηλεκτρονικοί κύλινδροι κάνουν την παράδοση και επιστροφή του “κλειδιού” πιό εύκολη από ποτέ!

αποτελεί εξαιρετική λύση σε περιπτώσεις που η εγκατάσταση ηλεκτρονικής κλειδαριάς είναι αδύνατη

Kαθώς δεν απαιτεί εργασίες στην πόρτα και απλώς αντικαθιστά τον μηχανικό κύλινδρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο πλήθος εφαρμογών. Αποτελεί εξαιρετική λύση σε περιπτώσεις που η εγκατάσταση ηλεκτρονικής κλειδαριάς είναι αδύνατη λόγω πολύ στενού προφίλ της πόρτας ή ιδιαίτερου εσωτερικού μηχανισμού.

ο ηλεκτρονικός κύλινδρος δεν μπορεί να παραβιαστεί με διαρρηκτικά εργαλεία όπως ένας μηχανικός κύλινδρος

Όλοι οι κύλινδροι έχουν ειδοποίηση για χαμηλό επίπεδο μπαταρίας και ανάλογα το μοντέλο υπάρχει είτε κρυφό κλειδί, είτε βοηθητική είσοδος ρεύματος mini usb για σύνδεση με powerbank ή φορτιστή. Όσον αφορά την ασφάλεια, ο ηλεκτρονικός κύλινδρος δεν μπορεί να παραβιαστεί με διαρρηκτικά εργαλεία όπως ένας μηχανικός κύλινδρος. Ακόμη όμως και στην περίπτωση βίαιης επέμβασης ή καταστροφής, είναι σχεδιασμένος να παραμένει μηχανικά σε κλειδωμένη κατάσταση, λειτουργώντας έτσι αποτρεπτικά σε προσπάθειες παραβίασης.

αποτελεί μια σοβαρή πρόταση για τον έλεγχο πρόσβασης

Λόγω του συγκεντρωτικού σχεδιασμού, ο ηλεκτρονικός κύλινδρος μπορεί να είναι μια επιλογή υψηλότερου κόστους σε σχέση με άλλες ηλεκτρονικές κλειδαριές, έχει όμως τα δικά του πλεονεκτήματα και αποτελεί μια σοβαρή πρόταση για τον έλεγχο πρόσβασης σε καταλύμματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, μικρά ξενοδοχεία ή γραφεία.

Ηλεκτρονικός κύλινδρος χρυσό πλαϊνό
Ηλεκτρονικός κύλινδρος μαύρο πλαϊνό